Om Ceramic Guard.

Ceramic Guard SiCarbon Coating

Ceramic Guard är ett genombrott inom kiselbaserade nanocoatings. Med denna revolutionerade produkt är det nu möjligt att applicera en mycket blank, len och skyddande yta på bilens lack – i ett enda steg. Ceramic Guard stärker och höjer lackens hårdhet, vilket gör att den blir betydligt mer resistent mot repor etc-

Lacken får en synbart djupare glans och färg. Den blir också mycket lätt att rengöra och får en stark vattenavvisande yta, vilket gör Ceramic Guard till det ultimata skyddet för bilens lack.

Ceramic Guard 4life Garanti

Ceramaic Guard ger en standardgaranti på 3 år för behandlad lack.  Garantin gäller förutsatt att skyddet appliceras av en Ceramaic Guard specialist och i enlighet med korrekta anvisningar och metoder. Med Ceramaic Guard 4Life finns möjlighet att förlänga garantiperioden . Med en årlig inspektion samt underhållsbehandling av Ceramaic Guard förlänger din garantiperiod.

Garantiperioden förlängs ett år per varje inspektion och underhållsbehandling. Dessa utförs av en Ceramaic Guard specialist.

Permanent skydd

En revolutionerade coating med extremt bra skydd samt vatten- och smutsavvisande effekt på bilens lack. Detta förenklar avsevärt momentet att tvätt bilen – insekter försvinner utan problem och lacken har ett optimalt skydd mot trafikfilm, smuts, UV-strålning, aggressiva kemikalier (ph2 till ph13) samt övrigt som kan verka skadligt på utvändig lack.

Utöver detta tillför Ceramic Guard extremt hög glans och färgdjup till lacken. Även om ett lager är mer än tillräckligt, så kan Ceramic Guard appliceras i flera lager. Som effekt av ett tjockare skikt blir då att lacken blir hårdare och att färgdjup och glans blir ytterligare förstärkt.

Teknologiskt genombrott

Genombrottet startar på molekylnivå. Många lackskydd och förseglingar använder kisel i förening med syre (Si02). I Ceramic Guard ersattes syre av kol (carbon). Dessa SiCarbon+ molekyler ger en ökad densitet. Med Si02 försvinner upp till 30% av applicerad coating vi härdning, medan SiCarbon har ett maximalt tapp på bara 5%. Carbon-molekylerna binder sig till kisel-molekylerna istället för att dunsta, vilket gör att Ceramic Guard  i slutändan bibehåller en högre densitet. Högre densitet resulterar i högre reptålighet, flexibilitet och att nano-molekylerna permanent fäster vid lackenoch därför enbart kan avlägsnas genom polering.

Tack vare många års forskning inom lackskydd har cartec lyckats lägga till den senaste polymertekniken i SiCarbon+ -beläggningen. Detta skapara en droppvinkel på 110ᵒ och en extremt jämn yta efter applicering.